Waarom jij moet kiezen voor Cafca Software voor installateurs

Delen

Of je nu HVAC-installateur, elektricien, dakwerker, of ondernemer bent: het softwarepakket van Cafca vergemakkelijkt jouw bedrijfsadministratie tijdens en na de werkuren. Maar waarom zou jij nu kiezen voor ons softwarepakket voor installateurs? Wel, na het lezen van dit artikel weet je waarom!


Software van installateurs, voor installateurs

Bij Cafca Software hebben we meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van HVAC, elektro en dakwerken. We weten perfect met welke problemen jij als ondernemer, installateur of dakwerker dag in dag uit te kampen krijgt, en welke behoeften je hebt op vlak van administratie. Het is onze missie om ons softwarepakket volledig naar jouw wensen op te bouwen en aan te passen!

Krijg toegang tot meer dan 30 groothandels

In Cafca’s softwarepakket maak je gebruik van koppelingen met diverse groothandels die gespecialiseerd zijn in de installatiemarkt, elektro, sanitair, verwarming, ventilatie, airco, koelmiddelen en dakmaterialen. Deze koppelingen bieden onder andere de volgende mogelijkheden:

 • Gemakkelijk en automatisch prijsoffertes opstellen
 • Artikelen in offertes en bestelbonnen importeren
 • Winkelmandjes van groothandels downloaden
 • Bestelbonnen doorboeken

Daarnaast vind je in het softwarepakket ook nog eens koppelingen met handige boekhoudpakketten.

Een softwarepakket op maat

Een softwarepakket ontwikkeld door een degelijk en ervaren softwarehuis, en volledig gestuurd door meer dan 1000 collega’s uit de HVAC-sector? Dat is Cafca Software! De verschillende modules in ons softwarepakket kunnen samengesteld worden op maat van jouw bedrijf en noden. Daardoor is het betaalbaar voor zowel kleine zelfstandigen als kmo’s.

Cafca’s software voor installateurs is opgebouwd op twee pijlers. Enerzijds is er het beheer van projectaanvraag tot en met de laatste facturatie. Anderzijds is er de naverkoopservice. De verschillende field-services zijn trouwens allemaal aan elkaar gelinkt en altijd en overal te consulteren:

 • Digitale werkbonnen
 • Digitale attesten
 • Digitale planning
 • Geïntegreerde koelmiddelboekhouding
 • Onderhoudsplanning

Meer dan 30.000 voorcalculaties
voor dakwerkers

Het softwarepakket van Cafca is ook ideaal voor dakwerkers. Je hebt namelijk toegang tot de Daknorm-database met meer dan 30.000 voorgecalculeerde posten. Dankzij de combinatie van deze database en onze software, maak je in enkele klikken een professionele offerte voor je klanten. Cafca Software bezorgt je voor elke opdracht een handig materiaaloverzicht, waardoor je werkvoorbereiding in een mum van tijd is gebeurd.

Kortom: voor elk type dakwerken kan je snel een professionele en correcte prijsofferte aanbieden!

Vraag nu een gratis demo aan!

Track & trace-systeem

Stop met manuele tijdsregistratie!

Dankzij ons volledig geïntegreerde track & trace-systeem heb je altijd en overal automatisch toegang tot data over je werknemers. Je werknemers kunnen via een i-button badgen of tikken wanneer ze vertrekken en aankomen. Deze data wordt meteen naar je Cafca-programma gestuurd en gevisualiseerd met adresgegevens uit de database. Je krijgt automatisch een correcte tijdlijn van vertrek- en aankomsttijden, gaande vanaf de werknemer thuis, de werkgever of een project.

Hierdoor profiteer je van 100% automatisering van:

 • Registratie van werkuren en mobiliteit per dag: aan het einde van elke maand krijg je in een Excel-bestand een mooi overzicht dat je kan gebruiken voor de loonopdracht
 • Nacalculatie van projecten: de software bewaart de werkuren per project en maakt een vergelijking tussen de begrote uren en de effectief gewerkte uren
 • Werfmeldingsplicht: een werknemer die zich aanmeldt op een project met werfmeldingsplicht, zal door Cafca Software automatisch bij Social Security ingecheckt worden. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over de checkin@work administratie en vermijd je meteen de daarmee gepaard gaande boetes.

Haal artikelen uit de vele
beschikbare webshops

Externe koppelingen in Cafca’s softwarepakket geven je ook toegang tot een reeks webshops. Je kan snel en gemakkelijk artikelen importeren naar Cafca-documenten zoals offertes, bestelbonnen en werkbonnen.

Beheer gemakkelijk al je projectdossiers

Het softwaresysteem biedt de mogelijkheid tot verbinding met Microsoft Office. Je koppelt jouw e-mail van Outlook aan het juiste project en bewaart bijlagen, Word- en Excel-bestanden meteen in het dossier. Ook deel je al je projectdocumenten gemakkelijk met andere gebruikers en maak je van elk dossier een raadpleegbaar archief!

Snelle updates en nieuwe items

Omdat we alle modules en functionaliteiten van het softwarepakket zelf hebben ontwikkeld, kunnen we bij Cafca Software snel en gemakkelijk software-updates doen, of nieuwe items toevoegen. Door de combinatie van jouw feedback en onze jarenlange ervaring binnen de sector, weten we welke aanpassingen er nodig zijn om jouw werk aangenamer te maken!

Geniet van ondersteuning en opleiding

Ons getalenteerde en gepassioneerde support-team staat voor jou en je werknemers klaar om een antwoord te geven op je vragen en om je problemen op te lossen.

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8u tot 18u. Ook tijdens het bouwverlof en in de kerstperiode!

Wil je jezelf bijscholen om zo goed mogelijk met Cafca’s softwarepakket te kunnen werken? Dan kan je je altijd inschrijven voor een van onze opleidingen!

Zie jij Cafca’s softwarepakket voor installateurs en dakwerkers al helemaal zitten? Neem dan nu contact met ons op en samen bekijken we de mogelijkheden!

Ja, ik wil het ook!

TIPS, UPDATES EN NIEUWTJES

Altijd als eerste op de hoogte? Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief