4 redenen waarom online urenregistratie een goed idee is

Delen

Je bent als zaakvoerder verantwoordelijk voor het opvolgen van de gewerkte uren van je installateurs. Je kunt de werktijden van je werknemers op de ouderwetse manier blijven registreren – op papier of via Excel – maar is dit nog wenselijk? Fouten zijn snel gemaakt, om nog maar te zwijgen over het gebrek aan overzicht. Tijdregistratie kan daarom veel efficiënter online gebeuren, via een softwareprogramma op maat van jouw bedrijf. Wij lichten de voordelen ervan graag even toe.

Allereerst: wat houdt urenregistratie eigenlijk in?

Om de gewerkte tijd van je medewerkers naar waarde te schatten, is tijdregistratie uiterst belangrijk. Bij urenregistratie worden alle (werk)uren geregistreerd die besteed zijn aan een bepaalde activiteit. Deze informatie heb je nodig voor je facturatie. Door urenregistratie krijg je eveneens zicht op hoeveel tijd een bepaald project heeft gevergd en kun je opvolgen of je installateurs wel voldoende uren hebben gepresteerd.

Vier voordelen van tijdregistratie

Urenregistratie wordt soms bestempeld als een gebrek aan vertrouwen en een manier om de werknemers te controleren. Misschien is dit ook de reden waarom je het nog niet toepast in jouw bedrijf. Wij verjagen graag dit ‘Big Brother’-spook. Een aanwezigheidsregistratie zorgt namelijk juist voor rust en vertrouwen in je bedrijf. Dit is waarom:

 1. Je hebt objectieve cijfers in handen
  Door tijdregistratie worden de werktijden van al je installateurs geregistreerd en worden deze neutraal beoordeeld, zonder ruimte voor interpretatie. Geen onnodige discussies meer of er al dan niet voldoende uren werden gepresteerd. De werktijden zijn geregistreerd en zijn zowel voor jou als voor je medewerkers beschikbaar. Dit geeft duidelijkheid, vertrouwen en rust.
 2. Je hebt een duidelijk zicht op je kosten
  Door gebruik te maken van urenregistratie heb je ten alle tijden zicht op je personeelskosten, zodat adequaat kostenbeheer je productiviteit zal verhogen en je geen omzet meer misloopt. Omdat de gepresteerde werktijden steeds correct worden weergegeven kun je je toekomstige offertes en begrotingen nauwkeurig inschatten en kom je voor minder verrassingen te staan.
 3. Je zorgt voor flexibiliteit en vertrouwen
  Steeds meer bedrijven zetten in op een ideale werk-privébalans voor hun medewerkers. Tijdregistratie kan hiertoe bijdragen. Als zaakvoerder kun je beslissen om glijdende werktijden in te voeren waardoor de vroege vogels al om zeven uur kunnen beginnen. Door de werktijd van je medewerkers te registreren zal er geen discussie kunnen bestaan over de gepresteerde uren en zal de late shift niet raar opkijken als andere collega’s al om 15u30 naar huis vertrekken.
 4. Je zorgt voor een correcte administratie in minder tijd
  Doordat je steeds zicht hebt op de gepresteerde werktijden van je medewerkers zijn alle gegevens voorhanden om hen correct te vergoeden. Op basis van de gepresteerde werktijden kun je ook perfect berekenen wat je aan de klant moet factureren.

Online urenregistratie: de toekomst

Het manueel bijhouden van werktijden van werknemers is tijdrovend. Meer en meer bedrijven stappen daarom af van Excel-files om de arbeidstijd van hun installateurs te registreren. Het is om te beginnen niet overzichtelijk, maar ook nog eens niet vrij van fouten. Wij raden je daarom aan om de aanwezigheidsregistratie te doen in een hier speciaal voor ontwikkeld softwareprogramma.

Met een online softwaretoepassing op maat van je bedrijf zijn de tekortkomingen van Excel-files verleden tijd. De online toepassingen maken gebruik van een werkbon, prikklok app of track & trace. De werktijden worden dan automatisch geregistreerd en gedocumenteerd. Koppel je urenregistratiesoftware met je projecten en gebruik de gegevens meteen voor je facturatie!

Doordat je installateurs hun gepresteerde uren eenvoudig kunnen ingeven via een gebruiksvriendelijke app op hun smartphone, tablet of badging zullen ook zij het voordeel van een online urenregistratie snel ondervinden. Als zaakvoerder heb je dus op elk moment zicht wie er aan het werk is.

Start vandaag nog!

U bent overtuigd om de aanwezigheidsadministratie van uw bedrijf te professionaliseren? Een gebruiksvriendelijke urenregistratie waar uw installateurs eenvoudig mee kunnen werken? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend een demoversie aan.

Neem vandaag nog contact en geef uw klanten en werknemers een moderne look en blijf een stap voor op uw collega’s.

Vraag vrijblijvend een demo aan!

 

TIPS, UPDATES EN NIEUWTJES

Altijd als eerste op de hoogte? Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief