Ooms-De Rop werkt efficiënter en bespaart tijd dankzij Cafca Software

Delen

Het 4 man sterke bedrijf Ooms-De Rop in Kruibeke, Oost-Vlaanderen, verzorgt algemene elektriciteitswerken voor zowel industriële als residentiële projecten. Na een grondig onderzoek en een nauwkeurige vergelijking van een aantal softwarepakketten, koos medezaakvoerder Michael Ooms in september 2020 voor Cafca Software.

Of hij tevreden is over zijn keuze? Dat lees je hieronder!

Werkbonnen maken was nog nooit zo gemakkelijk

Dankzij de Digabon-module in het softwarepakket, maken de installateurs van Ooms-De Rop gemakkelijk zelf digitale werkbonnen via hun tablet die ze altijd en overal bij zich hebben. Voor elk artikel dat één van de werkmannen in de werkbon toevoegt, wordt automatisch de correcte prijs gegenereerd.

“Vroeger zat ik na de werkuren nog alle prijzen en codes van de materialen op te zoeken in een dik boek. En die moest ik dan voor elke werkbon handmatig ingeven. Met Digabon van Cafca komt de correcte prijs per artikel meteen in de werkbon te staan,” vertelt Michael Ooms. “Dit maakt het ons niet enkel gemakkelijker, ik bespaar ook nog eens een hoop tijd!”

Geen monnikenwerk meer

De software van Cafca staat toe om de inhoud van een uitgebreid Excel-bestand in geen tijd te integreren in offertes, werkbonnen en facturen. Dit bespaart Michael Ooms heel wat saai en tijdrovend monnikenwerk.

“Wij krijgen van onze grootste leverancier maandelijks een Excel-bestand met alle artikelen en bijbehorende prijzen. Voordat we met Cafca werkten, moest ik die prijzen ook allemaal handmatig kopiëren. Nu gebeurt dat automatisch wanneer ik de Excel-file met één druk op de knop integreer in het systeem.” Aldus Michael.

Ik wil ook tijd besparen!
 

Personeelsadministratie in een handomdraai geklaard

Aan het begin en aan het einde van elke werkdag registreren de installateurs van Oom-De Rop het tijdstip. Op die manier houdt het systeem hun gewerkte uren bij. Dit maakt de personeelsadministratie voor de zaakvoerders een pak aangenamer.

“Ik kan eenvoudig alle werkuren van mijn personeel via het systeem raadplegen,” zegt Michael Ooms. “Op die manier zie ik meteen wie er bijvoorbeeld overuren heeft gepresteerd.”

Algemeen resultaat: efficiënt werken en tijd besparen

Michael en zijn collega’s zijn uitermate tevreden over de software van Cafca. Het verlicht hun administratie aanzienlijk, het opmaken van offertes en werkbonnen verloopt op een efficiënte manier, en ze besparen zichzelf heel wat kostbare tijd. Hierdoor kunnen ze zich focussen op hun belangrijkste taken en hun elektriciteitswerken.

“Net omdat we onszelf zoveel tijd uitsparen, kunnen we ons ook concentreren op onze bedrijfsgroei,” weet Michael ons te vertellen. “En dat werpt zijn vruchten dubbel en dik af. In één jaar tijd is onze omzet verdubbeld en werden er een heel aantal nieuwe projecten in Cafca verwerkt!”

Spreken tijdsbesparing en aangenaam werken jou ook aan? Vraag dan nu jouw demo van Cafca’s software voor installateurs.

Ontvang je gratis demo!
 

 

TIPS, UPDATES EN NIEUWTJES

Altijd als eerste op de hoogte? Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief