Dit verandert er in Cafca vanaf januari 2023

Delen

Januari is de eerste maand van het jaar, en daarom ook dé maand om nieuwe wijzigingen door te voeren. Zo zullen je facturen er vanaf januari een beetje anders uitzien. Maar ook in onze software zijn er enkele dingen veranderd.

Wat is er veranderd in Cafca Windows?

 • De begeleidende e-mailtekst bij het versturen van commerciële documenten kan je nu lichtjes “opmaken”. Zo kan je nu onder andere het lettertype, de lettergrootte en onderlijning wijzigen.
 • Het artikelnummer is uitgebreid naar 50 in plaats van 25 karakters.
 • Voortaan verstuur je je factuur in UBL-formaat met een PDF-versie erin verwerkt.
 • Nu boek je meerdere werkbonnen in één keer door naar facturen. Zie “Doorboeken” in “Werkbonnen” bovenaan. Je bepaalt zelf de werkbongegevens.
 • Je kunt offertelijnen in één keer (de)selecteren.
 • Google-knop geïntegreerd in offertes. Voortaan wordt naast de afstand ook de verplaatsingstijd in je offerte vermeld.
 • Onderhoudsbeurten en mailen van een bericht met invoegvelden (@-velden)

Wil je alle wijzigingen nog eens nalezen? Je vindt ze steeds terug in “Help, wat is nieuw?” in het Cafca hoofdmenu.

Wat is er veranderd in Cafca Cloud?

Ook in Cafca Cloud zijn er enkele nieuwigheden.

 • In “Aandacht” en “Wat is nieuw?” in het openingsscherm krijg je een flikkerende melding wanneer er een nieuwe wijziging werd gedaan.
 • Voortaan kan je begin- en eindteksten op offertes toevoegen in Rich Text Format (RTF).
 • Verkoopoffertes zijn uitgebreid met “Validatie”
 • Bloklijsten zijn voorzien in Facturen en in DigaBonnen. Binnenkort vind je dit trouwens ook in de DigaBon Online App.
 • Als technieker kan je in de DigaBon App nu ook je planning zien. Ga naar de knop met de 3 streepjes en tik op het logo met C.

Lees ook alle nieuwe functies in detail na in “Kennis”, bovenaan in de Cafca Cloud Menubalk. De laatste nieuwtjes verschijnen ook steeds in het openingsscherm.

Belangrijke meldingen!

Vanaf 1/1/2023 geeft Cafca Cloud een melding wanneer het aantal gebruikers of werkvloermedewerkers waarvoor je bedrijf gelicentieerd is, overschreden wordt. Gelukkig werken wij met zogenaamde “concurrerende gebruikers”, wat gunstig is ten opzichte van “named gebruikers”.

Je kan ook extra licenties nemen voor €50 /maand per kantoorgebruiker, €15 /maand per DigaBon App-medewerker of €10 /maand per Cafca Track-tikkende medewerker. Neem hioervoor contact op met ons supportteam.

Verplicht registreren van attesten bij de overheid

Vanaf 2/1/2023 moet je sommige attesten verplicht registreren en opladen bij de Vlaamse Overheid. Op dit moment biedt VEKA nog geen mogelijkheid voor Cafca om dit te automatiseren. Op 10/1/2023 gaan wij hierover in overleg met de Vlaamse Overheid. Voorlopig moet je het onderhoud of indienststelling van een verwarmingsketel nog via de website van VEKA melden. Wij houden je na 10 januari op de hoogte van de uitkomst van onze gesprekken met de overheid.

Heb je nog vragen over deze wijzigingen, of over iets anders in Cafca? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.

Contacteer supportteam

 

TIPS, UPDATES EN NIEUWTJES

Altijd als eerste op de hoogte? Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief