Dit verandert er vanaf januari 2023 op je factuur

Delen

Een nieuw jaar betekent meestal dat er veranderingen of wijzigingen worden doorgevoerd. Daarom geven wij je nu al graag mee wat er vanaf januari 2023 voor jou én ons verandert.

“Verlegging van heffing” op facturen vermelden

Vanaf 1 januari 2023 is er een wijziging voor facturen met medecontractant. In plaats van “btw verlegd” moet volgende vermelding vanaf januari op je factuur staan:

Verlegging van heffing. Bij gebrek aan schriftelijke betwisting binnen een termijn van één maand na ontvangst van de factuur, wordt de afnemer geacht te erkennen dat hij een belastingplichtige is gehouden tot de indiening van periodieke aangiften. Als die voorwaarde niet vervuld is, is de afnemer ten aanzien van die voorwaarde aansprakelijk voor de betaling van de verschuldigde belasting, interesten en geldboeten.

Ben je Cafca Windows-klant met een geldig onderhoudscontract? Dan kunnen we vanaf 23 december 2022 een nieuwe versie van je facturen installeren. Download hiervoor altijd de laatste versie via de “Klantenlogin.

Blijkt na de update dat er op je factuur niet genoeg plaats is voor deze lange tekst? Laat het ons dan snel weten. Stuur een mailtje naar support@cafcasoftware.be en we passen je factuur aan op maat van jouw wensen.

Ben je Cafca Cloud-klant? Dan hoef je niets te doen. Elke factuur die je vanaf 1 januari 2023 maakt, vermeldt automatisch deze tekst onderaan.

De I-indexwaarde wordt vervangen door I-21

Opgelet: dit geldt enkel voor Cafca Windows-klanten.

Vanaf 1 januari 2023 wordt de I-waarde die van toepassing is op de herzieningsformules niet meer door de overheid gepubliceerd.

De huidige herzieningsformule p=P(a*s/S + b* i/I + c) wordt vanaf februari 2023 vervangen door deze overgangsformule. Die ziet er als volgt uit:

p=P(a*s/S + b* ib/I * i2021b/I2021+ c)

De update gebeurt samen met die van de verlegging van heffing op facturen. Na deze update kan je in de tabel “Herzieningswaarden” in de module “Vorderingsstaten” de I-21-indexen invullen.

Als je vanaf vorderingsstaat 02-2023 een “Totaaloverzicht huidige vordering” afdrukt, wordt deze overgangsformule gebruikt. Vanaf het moment dat de I-waarde niet meer wordt toegepast, wordt de overgangsformule vervangen door deze formule:

p=P(a*s/S + b* i-21/I-21 + c)

Heb je nog vragen over deze wijzigingen, of over iets anders in Cafca? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.

 

Contacteer Cafca Software

Lees ook: dit verandert er vanaf januari 2023 in Cafca Software

 

TIPS, UPDATES EN NIEUWTJES

Altijd als eerste op de hoogte? Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief